top of page

Kediler için Gerekli Åžeyler Listesi

​

     AÅŸağıdaki bilgiler kedi bakımına yardımcı olabilmek adına deneyimlerden elde edilmiÅŸ önerilerdir.

 

  • Kum kabı- Kapalı ya da açık (Kapalı olanlar kum tanelerinin etrafa saçılmasını önlerler, fakat kapalı olanından alıyorsanız; bir süre, kediniz alışıncaya kadar açılır kapanır kapağı varsa eÄŸer, içe doÄŸru bantlayınız. Tercihen kum kabını kedinizin içindeyken etrafı, gireni çıkanı rahatça kontrol edebileceÄŸi, ama aynı zamanda yalnız kalabileceÄŸi, trafiÄŸin az olduÄŸu bir köÅŸeye yerleÅŸtiriniz.

 

  • Kum-  Kristal, eko-doÄŸal parçalı ya da normal kum çeÅŸitlerinden birini seçiniz. Kristal kum kokuyu hızla emdiÄŸinden evlerde tercih sebebidir.

 

  • Kum için temizleme küreÄŸi – KüreÄŸinizin seçtiÄŸiniz kum türüne uygun olduÄŸundan emin olunuz.

 

  • Mama ve Su Kabı- Ayrı ayrı 2 kap almanız önerilir, hatta temizlik amaçlı en az ikiÅŸer tane alabilirsiniz. Seramik veya cam olanlar daha hijyenik olduklarından tercih sebebidir. (Mama ve su kabı kesinlikle kum kabı ile yakın olmamalıdır. Mümkünse ayrı odalara ya da uzak köÅŸelere konulmalıdır.)

 

  • Taşıma Kutusu- Kedinizin cinsine ve yetiÅŸkinlik döneminde ulaÅŸabileceÄŸi maksimum boyutlara göre bir kutu seçmeniz önerilir.

 

  • Tırmalama Tahtası- Bir kedi için en vazgeçilmez ihtiyaç! Evde kedinizin mobilyalarınızı tırtıklamasını istemiyorsanız, ister panel, ister aÄŸaç ÅŸeklinde, ama mutlaka dayanıklı bir tane edinin. Ve kedinizi sabırla buna alıştırın. Göreceksiniz, ileride piÅŸman olmayacaksınız.

 

  • Kedinizin yaşına ve cinsine göre uygun Mama- SahiplendiÄŸiniz kediniz için Veteriner hekimlerin de, kedilerin saÄŸlıklı bir yaÅŸam sürdürebilmeleri için genellikle tavsiye ettikleri Hill’s, Proplan, Royal Canin, Iams, Scientific gibi veteriner kliniklerinde de bulunan mamalar önerilir. Ama tabi size en doÄŸru tavsiyeyi kendi veteriner hekiminiz verecektir. (Genel olarak önerilenler: 0-1 yaÅŸ arası kitten mama, 1-6 yaÅŸ arası adult mama, 6 yaÅŸ ve üzeri baÅŸka saÄŸlık problemi olmayan kediniz için ise Senior mamadır. )

 

  • Kedinizin benimseyebilmesi ve kendi alanı olarak tanımlayabilmesi için yumuÅŸak bir minder, bir kutu, ya da bir sepet edinin. – Hiçbiri olmazsa katlanmış bir battaniye de aynı iÅŸlevi görebilir J

 

  • Oyuncaklar- Kedinizle aranızdaki iletiÅŸimi arttıracak, ona egzersiz yaptıracak ve her gün belli bir süreyi birlikte keyifli bir ÅŸekilde geçirmenizi saÄŸlayacak her türlü oyuncak. Kedinizi onlarla oynarken izlemek dünyadaki en keyifli ÅŸeylerden biridir… J

 

  • Tüy Fırçası- Kedinizi düzenli aralıklarla tararsanız çok daha güzel ve bakımlı tüyleri olur ve etrafa tüy dökme sorunu yok denecek kadar azalır. Aynı zamanda da onu birçok tüyü yutmaktan kurtarmış olursunuz. Ä°lk baÅŸta taramak kolay olmasa da siz onu taradıkça, onunda çok hoÅŸuna gidecek ve belli bir rutine oturacaktır.

 

  • Veteriner Hekim Kontrolü- Aslında her ÅŸeyden önce belki de ilk yapılması gereken: evinize yakın bir veteriner hekime gidip kedinizin kontrol edilmesini saÄŸlayıp rutin aşı programına baÅŸlatmak olmalıdır. Veteriner hekiminiz size gerekli bilgileri zaten verecektir.

 

                                                                  Daha fazla bilgi ve ürünler için:

                                                                 www.podo.com.tr ‘yi ziyaret ediniz.

​

​

​

Girl and Cat
bottom of page